Hoge intensiteit intervaltraining is een training strategie die is bedoeld om prestaties te verbeteren door middel van relatief korte training sessies. Ondanks dat er gebruik wordt gemaakt van relatief korte cardiovasculaire trainingen, heeft HIIT een zeer positieve invloed op het metabolisme en met name op de vetverbranding. Een goede training met een ‘afterburn’ effect. Je hoeft geen ervaren sporter te zijn om met HIIT te starten, maar een basisconditie is wel handig.

Eindeloos veel variatie

De intensieve inspanning bestaat uit verschillende oefeningen, zoals de burpee, kettlebell swing en sprint shuttle. Hier is eindeloos veel variatie in aan te brengen. Je kunt daardoor kiezen voor de oefeningen die je het leukst vindt of juist uitdagingen aangaan door je de onderdelen die je minder liggen eigen te maken. De trainer begeleidt je hierin.

Voordelen HIIT

Omdat High Intensity Interval Training zo effectief is, geniet je in korte tijd al van vele voordelen. De training zelf duurt in verhouding met andere work-outs veel korter en na enkele keren merk je al verschil in kracht en conditie.

  • Je hart en longen worden getraind. Er wordt namelijk meer zuurstof dan standaard door je lichaam gepompt.
  • Al snel word je sterker en gaat je uithoudingsvermogen met sprongen vooruit.
  • Je stofwisseling, vooral de vetverbranding, wordt verhoogd.
  • De hormonen die zorgen voor een hongergevoel worden verminderd.
  • Ook na de training blijf je vet verbranden.
  • Door verhoging van je insulinegevoeligheid worden suikers minder snel omgezet in vet.

Trainers

De trainer die je begeleidt bij de HIIT-training heeft naast een flinke dosis enthousiasme ook de juiste diploma’s en jarenlange ervaring. Zeker bij deze training is dat essentieel. Krijg je niet de juiste begeleiding, dan is de kans op een blessure groter. Je trainer van GetPro kijkt goed naar je niveau en houdt constant je houding en bewegingen in de gaten. Uiteraard wordt er steeds bijgestuurd waar nodig.

CEO/Personal coach Neal

‘Het maximale halen uit het leven lukt alleen als je mentaal en fysiek fit bent. Deze visie en denkwijze heb ik tijdens mijn tijd als beroepsmilitair bij de luchtmobiele brigade gevormd. En er is daarom niks mooier dan te zorgen dat mijn klanten mentaal en fysiek fit worden.’

Personal coach Ebony

‘Voor mij is personal coaching zorgen dat iemand de best mogelijke versie van zichzelf wordt. Mijn specialiteit is het vrouwelijk lichaam.’

Perfect Start

Kom langs voor de Perfect Start.
Samen kijken we naar welk abonnement het beste bij je past, we geven je een rondleiding en laten je zien hoe alles werkt.

Voordeel HIIT

Bij GetPro Gym draait alles om persoonlijke begeleiding én een professionele aanpak. Deze combinatie zorgt ervoor dat je op de meest effectieve en gezonde manier je doel bereikt. Omdat iedereen anders is en andere wensen heeft, maken we een plan dat perfect bij je past. Onze ruime kennis en ervaring maken dat dit plan bij je niveau, lifestyle en doel past en vooral ook dat je altijd goed kunt blijven trainen zonder dat je jezelf overbelast. De kans op blessures wordt flink verminderd.

Een groot voordeel van de HIIT-training is dat je in zeer korte tijd een volledige work-out doet. Dit zorgt ervoor dat je een training heel makkelijk in kunt plannen.

Faciliteiten

Na een flinke training is er niets lekkerder dan even bij te komen aan de bar met een drankje, shake of maaltijd. Zeker als je geen zin hebt om thuis te koken of te ontbijten is dat ideaal. Op de werkplekken met wifi werk je vervolgens je mail bij voor je weer verdergaat met de dag. Schone, ruime kleedkamers zijn voor ons vanzelfsprekend. Net als lockers om je spullen tijdens de training in op te bergen.

GetPro app

In de GetPro app kun je alles bijhouden wat met je lifestyle te maken heeft. Voer na het sporten direct je training in en je houdt zo eenvoudig je sportieve prestaties bij. Combineer je dit met een overzicht van je voeding, dan zie je duidelijk het verschil tussen je inname en verbranding. Je ziet waarom je wel of niet afvalt. Uiteraard staan we klaar om je hierbij te begeleiden. Een kleine aanpassing is vaak voldoende om betere resultaten te halen.

Let’s HITT your first round!

Kom eens langs voor een rondleiding en de mogelijkheden. Er zijn altijd trainers aanwezig die je te woord kunnen staan.